Kecskesajtos céklás köles

quinoa-beet+salad-5

Nem kezdek el szabadkozni, hogy megint miért csak több hete sikerült bejegyzést írnom. Legyen elég annyi, hogy folyamatosan úton vagyunk, de ha nem akkor egészen véletlenül eladjuk a lakásunkat, méghozzá úgy, hogy legkésőbb október 31.-ig ki kell költöznünk… majd 2 nap múlva a mi legnagyobb döbbenetünkre veszünk is egy másikat, ami csodás helyen van és nagyon jó adottságai vannak, de aaz igényeinkhez kell igazítani és majdnem az egészet szétverni.

Hát azt hiszem ezek után mindenki megérti, hogy egyébként közben egyre aktívabbá vált kúszó, minden papírt megtaláló és megevő Panna már csak hab a tortán.

Először teljesen megijedtem, hogy 1 hónap hirdetés után elvitték a szeretett lakásunkat, de szerencsére hamar találtunk újat, így kezdem hozzászokni a gondolatot, hogy őj otthonunk lesz.

A döntésünk mellett az állt, hogy Csaba napi 3-4 órát utazik az edzésekre, így viszont maximum 40 percet kell majd csak utazással töltenie, így több időt tud majd velünk is tölteni.

Őszintén szólva az is jó lesz, hogy egy picit közelebb leszünk a város körforgásához, ami egy kis babával meglehetősen fontos szempont, mert könnyebb programokat szervezni.

Szóval egy nagyon izgalmas 2 hónap elé nézünk, de ígérem időnként jelentkezem és beszámolok a felújításról is.

Na most ebben a káoszban és hőségben semmi kedvem nincsen főzni, így a gyors, de finom fogások győznek. Mivel Panna is egyre több szilárd ételt eszik, ezért neki is főzök és ezeket továbbgondolva készítem el a mi „felnőtt” verziónkat. Így született meg 2 napja ez a pofon egyszerű köleses cékla. Pannának sütöttem egy kis édeskrumplit is a köles és cékla mellé, amiből sajnos nem maradt a mi ebédünkhöz, pedig szerintem tökéletesen illene hozzá, sebaj legközelebb dupla batátát sütök, mert úgy néz ki a lányunk ugyanakkor rajongója, mint mi az apjával!

Hozzávalók:

1 bögre megfőzött köles

2-3 közepes cékla (jól mossuk meg)

3 evőkanál tejföl

1 evőkanál majonéz

só és bors ízlés szerint

15 dkg kecskesajt

fél marék friss koriander apróra vágva

Elkészítés:

  1. Forraljunk fel vizet és tegyük bele a céklákat pár percig, míg egy picit megpuhulnak, de azért még ropogósak maradnak. (Nyugodtan süthetjük sütőben is, akkor talán még finomabb lesz, csak ez több idő) Hideg vízzel hűtsük le, így könnyen és fájdalommentesen le tudjuk szedni a héjukat
  2. Keverjük össze a majonézt a tejfölt, a koriandert, majd adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot.
  3. Forgassuk össze a tejfölösdresszinget a kölessel és a felkockázott céklával.
  4. Végül szórjuk a tetejére a kecskesajtot, esetleg egy kis pirított diót!

Leave a Reply